Banca germana de dezvoltare KfW Group, controlata de stat, a scos la licitatie o participatie de 5% la gigantul Deutsche Post, cu un pret pornind de la 942 milioane euro, dupa ce actiunile companiei au crescut la maximul ultimilor patru ani, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
KfW a scos la vanzare 60 de milioane de actiuni, iar daca licitatia se va incheia cu succes participatia bancii va scadea la 25,5%, potrivit unui comunicat al institutiei financiare.

"Am observat ca bursa si-a revenit in ultimele saptamani si ca actiunile companiei sunt la cel mai ridicat nivel din ultimii ani, astfel ca ne-am gandit ca o tranzactie ar fi oportuna", a declarat pentru Bloomberg purtatorul de cuvant al KfW, Charis Poethig.

Actiunile sunt oferite la preturi variind intre 15,7 euro pe actiune si cotatia bursiera actuala. Deutsche Post a inchis joi la Frankfut la 15,98 euro, in urcare cu 2,7%, cel mai ridicat nivel din septembrie 2008. Valoarea de piata a companiei este de 19,3 miliarde euro.

Statul german a vandut pentru prima data actiuni la Deutsche Post pe piata publica in noiembrie 2000.

KfW strange bani petnru a cumpara o participatie de 7,5% la grupul aeronautic EADS, proprietarul producatorului de aeronave Airbus, pachet detinut in prezent de Daimler, compania-mama a Mercedes-Benz.

Deutsche Post, cel mai mare operator european de servicii postale, a inregistrat un profit net de 2,6 miliarde euro pentru trimestrul al doilea, depasind estimarile. Compania este cel mai mare operator de transporturi aeriene si maritime din lume, dupa volum, si a evitat impactul crizei datoriilor de stat prin expansiunea afacerilor de livrari expres si transport de marfuri pe pietele emergente, stabilizand totodata profiturile diviziei de posta.

Grupul american United Parcel Service, cunoscut ca UPS, cea mai mare companie de livrari de colete postale, se extinde agresiv in Europa prin achizitionarea operatorului olandez TNT Express pentru 5,16 miliarde euro. Daca va reusi preluarea TNT, UPS ar concura in Europa pe picior de egalitate cu grupul DHL.

DHL vrea sa genereze peste cinci ani cel putin o treime din venituri pe pietele asiatice, de la 20% in prezent, cu centre extinse de operatiuni in Shanghai si Hong Kong.

Aranjorul licitatiei KfW pentru vanzarea actiunilor la Deutsche Post este Bank of America Merrill Lynch, din SUA. KfW si Daimler vor sa finalizeze transferul actiunilor EADS pana la sfarsitul acestui an, a declarat in luna mai presedintele EADS Bodo Uebber, in acelasi timp director financiar executiv la Daimler.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri