Banca de dezvoltare KfW Group, controlata de stat, a vandut 60 milioane actiuni la 15,4 euro pe unitate, cu 3,6% sub nivelul de la finalul sedintei bursiere de joi, de 15,98 euro.

Participatia KfW la cel mai mare operator de servicii postale din Europa a scazut astfel la 25,5%.

Banca strange bani pentru a achizitiona 7,5% din actiunile European Aeronautic Defence & Space Co. (EADS), care detine si Airbus, de la grupul Daimler, proprietarul Mercedes-Benz. La cotatia bursiera actuala, pachetul EADS este evaluat la 1,9 miliarde euro.

Citeste si:

"KfW a decis sa profite de conditiile favorabile de pe pietele de capital pentru a continua cu succes procesul de privatizare a Deutsche Post", a declarat intr-un comunicat Guenther Braeunig, membru in board-ul executiv al bancii de stat.

Actiunile Deutsche Post au atins in aceasta saptamana pe bursa de la Frankfurt cele mai ridicate cotatii din septembrie 2008, insa au inchis in scadere cu 3,2%, la aproximativ 15,3 euro, nivel la care capitalizarea companiei este de aproape 19 miliarde euro.

Deutsche Post a inregistrat in trimestrul al doilea un profit net de 2,6 miliarde euro si a majorat estimarile pentru acest an.
Enoriasii, invitati sa dea