Increderea mediului de afaceri din Marea Britanie in economie a scazut in luna august la cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani, potrivit unui indice publicat luni, citat de The Guardian.

Indicele "optimismului" calculat de BDO a scazut in august pentru cea de-a sasea luna consecutiv, relateaza Mediafax.

Indicele BDO al productiei, care masoara asteptarile mediului de afaceri privind vanzarile din viitorul apropiat, a inergistrat de asemenea o scadere puternica si a ajuns la minimul ultimilor trei ani si patru luni.

"Situatia economica dificila continua sa bulverseze mediul de afaceri, indicii de incredere evoluand in zig-zag, la cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani. Incercarile guvernului de a-si reduce cheltuielile nu par sa functioneze asa cum era asteptat, insa consideram ca strategia ramane in esenta corecta", comenteaza Peter Hemington, partener la BDO, citat de The Guardian.

Economia Marii Britanii s-a contractat cu 0,5% din PIB in trimestrul al doilea, dupa noua luni consecutive de declin, cea mai grava recesiune in "W" din anii '50.

Multi economisti anticipeaza ca economia va iesi din recesiune in trimestrul al treilea, deoacere companiile vor recupera zilele libere acordate cu ocazia jubileului de diamant al reginei.

Impactul Jocurilor Olimpice este unul redus, insa pozitiv, considera majoritatea analistilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Estimari: productia de vin a Romaniei a scazut in 2019