Perimetrul are o suprafata de aproape 4.900 kilometri patrati si este situat la granita cu Arabia Saudita, iar lucrarile de explorare vor dura sase ani, se arata intr-un comunicat al MOL, scrie Mediafax.

Rezervele de titei estimate ale blocului mentionat sunt de 200 de milioane de barili.

MOL a inceput activitatile de explorare in Oman in 2006, investind pana in prezent 60 milioane de dolari intr-un alt perimetru.

"Scopul nostru este sa construim un portofoliu semnificativ de explorare și productie, conform strategiei grupului MOL de crestere organica. Pentru a atinge acest scop, suntem in continua cautare de oportunitati de investitii", a declarat in comunicat Sandor Fasimon, vicepresedintele executiv al MOL si responsabil al diviziei de explorare si productie a grupului ungar.

Grupul MOL detine in Romania 130 de benzinarii. In primul semestru al anului in curs MOL a vandut in Romania 220.000 tone de carburanti, in urcare cu 5% fata de perioada similara a anului trecut.

Citeste si:

Actionarii grupului MOL sunt statul ungar (24,6%), investitori straini, in principal institutionali (25,6%), firma Oman Oil Limited, inregistrata la Budapesta (7%), CEZ MH, filiala a grupului ceh CEZ (7,3%), Magnolia Finance Limited (5,7%), ING Bank (5%), Crescent Petroleum si Dana Gas (3% fiecare), UniCredit Bank (3,4%), OTP Bank (5,4%).

Restul actiunilor, reprezentand 4,9% din companie, sunt detinute de investitori privati si institutionali din Ungaria.

Statul Oman asigura aproximativ 1% din consumul global de petrol, livrand zilnic peste 800.000 de barili.

Sursa foto: freedigitalphotos.net