Cum protestele se intensifica in mod continuu si noi informatii apar cu privire la starea de spirit din lumea araba, jurnalistii de la cotidianul The Atlantic Wire au creat o harta a acestor incidente, cu ajutorul hartilor interactive de la Google Maps. Poti accesa fiecare locatie printr-un singur click pentru a afla mai multe detalii despre fiecare protest.

Misterul din jurul acestui film persista iar adevarul iese destul de lent la iveala. The Wall Street Journal (WSJ) a publicat un interviu cu un pretins dezvoltator imobiliar israeliano-american in varsta de 54 de ani, originar din California, Sam Bacile, care ar fi produs si realizat respectivul film, cu un buget in valoare de 5 milioane de dolari, stransi prin donatii de la 100 de evrei anonimi.

El a spus ca a lucrat cu o echipa de peste 100 de persoane, inclusiv actori, pentru a realiza acest film de doua ore. Presa internationala a inceput insa sa puna la indoiala integritatea lui Bacile, chiar si identitatea acestuia, scrie The Atlantic Wire. Indoieli exista si cu privire la existenta propriu-zisa a unui film, pentru ca nimeni nu a reusit sa obtina varianta intreaga a acestuia. Pe internet circula numai o versiune scurta de 14 minute. Aceeasi publicatie, mentioneaza ca Sam Bacile nu este cunoscut in comunitatea cinematografiei de la Hollywood.

Citeste si:

Cum exista o lipsa totala de dovezi ca trailerul de 14 minute care circula pe Youtube ar fi de fapt un film real, sursa citata se intreaba retoric: "cine e este de fapt Sam Bacile?".


View Muslim Protests by John Hudson in a larger map