Un fost director de la banca britanica Lloyds Banking Group a primit o pedeapsa de doi ani si jumatate de inchisoare pentru ca a sustras 2,4 milioane lire sterline prin introducerea de chitante false in cheltuielile bancii, bani pe care i-a impartit familiei si prietenilor.

Jessica Harper, fost director al departamentului de securitate digitala si frauda bancara la Lloyds, a pledat "vinovat" in fata acuzatiilor ca a introdus in perioada 2007-2011 in registrele contabile ale bancii chitante false pentru a "spala" sumele sustrase, potrivit Mediafax.

Ea a fost condamnata la doi ani si jumatate cu executare, pedeapsa maxima posibila fiind de cinci ani de inchisoare.

Banii au fost utilizati partial de Harper pentru a ajuta membri ai familiei si prieteni sa-si cumpere locuinte.

Cazul reprezinta o noua pata pe reputatia de centru financiar global al Londrei, erodata sever in acest an de scandalul privind manipularea dobanzilor.

Mai mult, Lloyds a primit ajutoare substantiale de la statul britanic, nevoit sa salveze banca de la colaps in timpul crizei financiare mondiale din 2008-2009.

Harper a restituit 709.000 lire din banii furati, insa procurorii considera ca recuperarea intregii sume nu este posibila. Ea castiga la Lloyds 60.000 de lire pe an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Brexit: Paşapoartele de culoare albastră revin în Marea Britanie
Setari Cookie-uri