Grupul ungar MOL, prezent si in Romania, intentioneaza sa cumpere o participatie de 26% la compania Petrol din Slovenia, potrivit cotidianului sloven Finance, citat de MarketWatch.
Achizitia ar creste prezenta MOL in Slovenia, unde grupul petrolier MOL detine o retea de 37 de benzinarii. Reprezentantii MOL nu au putut fi contactati pentru comentarii, noteaza MarketWatch, potrivit Mediafax.

Grupul MOL este prezent prin operatiuni distributie de carburanti pe mai multe piete din regiune, iar in Romania detine o retea de 130 de benzinarii.

Volumul vanzarilor de carburanti inregistrate de MOL in Romania a crescut in primul semestru cu 5%, la 220.000 de tone, iar veniturile generate de magazinele din benzinariile companiei au urcat cu 12%.

Veniturile grupului MOL au scazut in primul semestru cu 9%, la 11,7 miliarde dolari, in timp ce profitul net s-a injumatatit, la 418 milioane de dolari, potrivit raportului financiar al grupului. Performantele au fost afectate in primul semestru de intreruperea activitatilor din Siria, productia mai scazuta de petrol si gaze si de efectele regimului reglementat al preturilor la gaze naturale in Croatia si Ungaria.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri