Aproape 2.400 de persoane care au primit ajutor de somaj in 2009 in SUA traiau in gospodarii cu venituri de 1 milion de dolari sau mai mult, potrivit Congressional Research Service, centrul de cercetare al legislativului american, transmite Bloomberg.

In trimestrul al doilea al acestui an au fost depuse in SUA 4,6 milioane de cereri pentru ajutor de somaj, iar 1,1 milioane de persoane au epuizat perioada pentru care puteau primi sprijin financiar din partea statului, conform Mediafax.

"Trimiterea de cecuri cu ajutoare de somaj milionarilor este un studiu de caz pentru cheltuielile scapate de sub control. Asigurarea de ajutor social celor bogati submineaza programul pentru persoanele care au nevoie mai mare de el si impovareaza generatiile urmatoare cu datorii inutile", a declarat senatorul Tom Coburn.

Cele 2.362 persoane din gospodarii cu venituri de peste 1 milion de dolari reprezinta 0,02% din cei 11,3 milioane de contribuabili care au incasat ajutor de somaj in 2009, arata raportul Congressional Research Service.

De asemenea, 954.000 de gospodarii cu venituri de peste 100.000 de dolari pe an au incasat ajutor de somaj.

Raportul ar putea include si beneficiile primite de soti sau persoane dependente de cei care au realizat veniturile mari, sau ajutoare de somaj primite in timpul anului, inainte ca o persoana din gospodaria respectiva sa primeasca o slujba bine platita.

Eliminarea contributiei federale la ajutoarelor de somaj pentru milionari ar economisi in urmatorul deceniu 20 de milioane de dolari, arata raportul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Destituirea lui Donald Trump, votata de Comisia Juridica