Senatul american a votat miercuri un plan de 2 trilioane de dolari (2.000 de miliarde de dolari) pentru a susţine economia grav afectată de coronavirus, potrivit Fox News și CNN.

Inițiativa legislativă a fost susținută și votată în unanimitate de ambele partide – Republican și Democrat – și are susținerea președintelui Trump.

Vineri, proiectul va fi votat și de Camera Reprezentanților, urmând să fie promulgat ulterior de președintele Trump.

Epidemia de coronavirus a provocat peste 1.000 de morţi în SUA, unde numărul de cazuri raportate crește rapid în fiecare zi.

Pachetul prevede ajutoare directe atât pentru companii, cât și pentru cetățenii aflați în dificultate.

Astfel, 250 miliarde de dolari sunt destinați unor ajutoare directe către cetățeni – pentru prima oară în istoria SUA când persoanele fizice vor primi bani direct de la guvernul federal. Cetățenii care câștigă sub 75.000 de dolari pe an vor primi direct 1.200 de dolari, iar sumele scad pe măsură ce crește venitul.

350 de miliarde de dolari sunt destinați împrumuturilor garantate pentru micile afaceri, 250 de miliarde de dolari – pentru fondurile de șomaj și 500 de miliarde de dolari pentru companiile afectate. Mai sunt prevăzute sume separate pentru spitale și guvernele statelor din componența SUA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri