Spania a imprumutat patru miliarde de euro, randamentele pentru obligatiuni cu scadenta la 2 si 5 ani inregistrand scaderi puternice, ca urmare a asteptarilor ca guvernul de la Madrid sa ceara ajutor financiar extern de la tarile zonei euro.

Licitatia a fost considerata un succes de analisti, chiar daca guvernul de la Madrid a acceptat o crestere usoara a randamentelor la obligatiunile pe trei ani, potrivit cotidianului The Guardian, scrie Mediafax.

Randamentul obligatiunilor pe cinci ani a coborat de la 6,46% la ultima licitatie la 4,77%, iar pentru cele pe doi ani de la 5,2% anterior la 3,28%.

Doar pentru titlurile pe trei ani s-a inregistrat un avans al randamentului, de la 3,84% la ultima emisiune la 3,96% joi.

Spania a reusit sa vanda obligatiuni in valoare de 3,99 miliarde de euro, la nivelul maxim al intervalului de 3-4 miliarde de euro vizat.

Guvernul de la Madrid se afla sub presiune pe pietele financiare pentru a cere ajutor financiar extern tarilor din zona euro, dupa ce economia a fost puternic afectata in ultimii ani, mai ales prin prabusirea sectorului constructiilor, iar Spania a devenit una dintre cele mai vulnerabile tari europene la criza datoriilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si