Liderii europeni s-au angajat vineri, la Bruxelles, sa accelereze punerea in practica a unor masuri de sustinere a cresterii economice si a pietei muncii, in fata ravagiilor produse de austeritate, dupa ce cu o zi in urma au decis sa introduca in 2013 un mecanism de supraveghere bancara.
La incheierea celei de-a doua zile a summit-ului european, sefii de state si de guverne vor adopta un text care sa reafirme angajamentele unui acord din iunie, care include un pact de crestere de 120 miliarde de euro, transmite AFP, preluat de Mediafax.

Potrivit proiectului de declaratie obtinut de AFP, "este esential ca Uniunea Europeana sa faca rapid eforturi maxime pentru punerea in practica a masurilor convenite pentru relansarea cresterii, a investitiilor si a pietei muncii, restabilirea increderii si imbunatatirea competitivitatii".

Declaratiile intervin pe fondul nemultumirii sociale in crestere in fata austeritatii impuse de mai multe tari europene, pentru redresarea finantelor publice afectate de criza datoriilor.

Joi, in prima zi a summit-ului UE, in Grecia au avut loc o greva generala si manifestatii de protest.

Potrivit proiectului de acord, Banca Europeana de Investitii (BEI) va efectua in urmatoarele saptamani o majorare de capital de 10 miliarde de euro, astfel ca va ajunge la o capacitate de finantare de 60 de miliarde de euro.

In document se afirma ca un proiect de realocare a 55 de miliarde de euro din fonduri structurale neutilizate "este pe drumul cel bun".

In cazul unui program de emisiuni de obligatiuni pentru finantarea de proiecte, au fost deja autorizate 100 de milioane de euro, dintr-un total de 130 de milioane de euro.

Liderii europeni s-au angajat joi noaptea la introducerea treptata a unui mecanism, in 2013, pentru supravegherea bancilor din zona euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri