Economia Spaniei este IN DECLIN

Economia Spaniei s-a contractat in trimestrul al treilea pentru a cincea oara consecutiv, cu 0,4% fata de trimestrul precedent, amplificand presiunile ca premierul Mariano Rajoy sa ceara sprijinul UE, potrivit estimarii facute de banca centrala in buletinul lunar, transmite Bloomberg.

In trimestrul al doilea, economia spaniola s-a contractat tot cu 0,4%, conform Mediafax.

Analistii au anticipat pentru intervalul iulie-septembrie un declin economic de 0,7%.

Economia s-a contractat probabil cu 1,7% in trimestrul al treilea, fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care concedierile au continuat, populatia a consumat din economii, iar veniturile limitate ii reduc capacitatea de a plati datoriile, se arata in raportul Bancii Spaniei.

"Progresele nu sunt convingatoare, incertitudinile din Spania sunt uriase. Exista semne de intrebare privind sectorul bancar si finantele publice, iar fundamentele economice sugereaza ca vom vedea un bailout mai degraba mai curand decat mai tarziu", a declarat Ebrahim Rhbari, analist la Citigroup in Londra.

Premierul Rajoy respinge deocamdata necesitatea ca Spania sa solicite un ajutor din partea zonei euro.

Ministrul pentru Buget, Cristobal Montoro, a declarat marti ca Spania va respecta tinta unui deficit bugetar de 6,3% din PIB pentru acest an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri