Fata de aceeasi perioada a anului trecut, economia a avansat cu 3,1%, sustinuta de cererea interna si de angajarile care au avut loc inaintea sezonului turistic de vara. Datele au confirmat asteptarile Guvernului si ale bancii centrale a Spaniei, potrivit Mediafax.

In primul trimestru, PIB-ul Spaniei a avansat cu 0,9% fata de trimestrul anterior si cu 2,7% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2014. Biroul de statistica a mai anuntat ca preturile de consum au scazut in iulie cu 0,1%, dupa ce au stagnat in iunie, dar riscul deflatiei a scazut. Institutia a precizat ca declinul a fost generat de preturile mici ale energiei, in timp ce cererea de consum s-a accelerat.

Saptamana trecuta, institutul de statistica a anuntat ca numarul persoanelor fara loc de munca a scazut in trimestrul al doilea cu 295.600, la 5,15 milioane, in economie fiind create 411.000 de posturi, cel mai ridicat numar inregistrat din 2005. Rata somajului a scazut la 22,4%, cel mai scazut nivel din 2011. La inceputul lunii iunie, Guvernul de la Madrid a imbunatatit estimarea de crestere economica pentru acest an de la 2,9% la 3,3%.