"Nu s-a decis inca. Vrem ca Grecia sa ramana in zona euro, dar are multe de facut", a afirmat ministrul de Finante german Wolfgang Schaeuble intr-un interviu acordat televiziunii ZDF.


Omologul sau olandez Jan Kees de Jager a declarat reporterilor, la Haga, ca Olanda "este impotriva oricarei intarzieri a masurilor pe care Grecia trebuie sa le ia". El a adaugat ca Grecia trebuie sa suporte costul oricarei intarzieri a programului de reforme, care nu trebuie sa conduca la un al treilea plan de sprijin international.


Mesajul celor doi este o reactie la ministrul elen de Finante Yannis Stournaras, care a provocat confuzie miercuri octombrie afirmand in Parlamentul de la Atena ca a obtinut acordul creditorilor internationali pentru prelungirea cu doi ani, pana in 2016, a termenului de aplicare a reformelor.


Comisia Europeana si Banca Centrala Europeana (BCE) au dezmintit ca a avut loc un acord in acest sens, afirmand ca evaluarea Greciei de catre troica creditorilor, din care mai face parte si FMI, nu s-a incheiat.