Actiunile asiguratorilor europeni, intre care Swiss Re si Munich Re, sunt in scadere puternica din cauza uraganului Sandy care se indreapta spre coasta de est a Statelor Unite, al carui impact asupra industriei de profil ar putea fi de 6,3 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.
Actiunile asiguratorilor europeni, intre care Swiss Re si Munich Re, sunt in scadere puternica din cauza uraganului Sandy care se indreapta spre coasta de est a Statelor Unite, al carui impact asupra industriei de profil ar putea fi de 6,3 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Sectorul asigurarilor, cu un declin de 1,6%, este componenta cu cele mai proaste performente in indicele Stoxx Europe 600, care la 11:32 ora Londrei era in coborare cu 0,7%, scrie Mediafax.

Titlurile Munich Re sunt in scadere cu 2,1%, iar Swiss Re cu 2,6%.

"Se indreapta spre o regiune cu o populatie uriasa, care nu a fost lovita de mult timp de un uragan. Locuitorii nu au reconstruit recent casele, astfel ca stimulentele pentru solicitarile de daune sunt uriase", a declarat Fabrizio Croce, analist la Kepler Capital Markets in Zurich.

Actiunile AllState sunt in scadere cu 0,7%, iar AIG cu 0,9%.

Bursa din New York va fi inchisa luni, posibil si marti, din cauza uraganului.

Autoritatile americane din Virginia si pana in Massachusetts au inchis scolile si au oprit transporturile publice, perturband vietile a pana la 60 de milioane de oameni.

Furtuna, supranumita Frankenstorm de catre serviciile de meteorologie, este asteptata sa ajunga luni seara in sudul New Jersey.

Pierderile provocate de uragan ar putea ajunge la 6,3 miliarde de dolari, cele mai mari solicitari pentru despagubiri fiind anticipate in Pennsylvania.

Uraganul Irene a provocat anul trecut asiguratorilor costuri de 4,3 miliarde de dolari. Asiguratorii primari, ca AllState si Travelers (inregistrata in New York, dar care este listata in Europa), cumpara de obicei reasigurari de la companii precum Munich Re si Swiss Re pentru a se proteja fata de pierderi.

Rezervele de capital ale asiguratorilor sunt mari, avand in vedere ca in acest an nu au platit despagubiri pentru pagube mari, a aratat Eamonn Flanagan, analist la Shore Capital Group in Liverpool.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri