Situatia financiara a bulgarilor este mai buna decat cea a romanilor si in curand chiar si grecii ii vor invidia, afirma ministrul de Finante de la Sofia, Simeon Djankov, citat de agentia Novinite, care califica declaratia drept surprinzatoare, potrivit Mediafax.

"Bulgaria a depasit deja Romania in privinta veniturilor pe cap de locuitor si prinde, treptat, din urma alte state UE. In numai cativa ani vom fi la acelasi nivel cu Grecia", a spus Djankov.

Oficialul pare sa nu ia in considerare statisticile oficiale, care arata ca Bulgaria este cel mai sarac stat din UE in privinta PIB pe cap de locuitor si a salariilor - printre cele mai reduse din blocul comunitar, noteaza Novinite.

Ministrul a facut declaratia in parlamentul de la Sofia, care a aprobat, vineri, proiectul de buget pentru anul urmator.

"Bulgaria si Polonia sunt singurele state din Europa de Est care au reusit sa faca fata cu succes crizei. Singurul motiv ca Bulgaria sa fie cel mai sarac stat din UE este ca timp de 60 de ani a fost condusa de comunisti", a spus ministrul.

Potrivit datelor Eurostat, Romania a avut anul trecut un PIB pe cap de locuitor, calculat la paritatea puterii de cumparare, de 49% din media UE, in timp ce in cazul Bulgariei acesta s-a situat la 45%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
SUA au numit un reprezentant in Romania pentru a combate coruptia