Presedintele SUA, Barack Obama, a declarat vineri ca este absolut necesar ca americanii "cei mai bogati sa plateasca impozite putin mai mari", in scopul ajungerii la scaderea deficitului bugetar, scrie Mediafax.

"Americanii au votat pentru lucruri concrete precum locuri de munca, nu pentru politicianism", a declarat Obama, anuntand ca ii va invita la discutii pe liderii grupurilor republican si democrat din Congresul Statelor Unite.

Afirmand ca este necesar "un compromis", Obama a reiterat pozitia sa din campania electorala, in primul discurs dupa ce a fost reales.

"Nu putem doar sa reducem cheltuielile pentru a reveni la prosperitate. Daca dorim cu adevarat reducerea deficitului, este nevoie de noi metode, mai precis de cresterea impozitelor americanilor bogati", a insistat Obama.

Presedintele proaspat reales a reamintit ca americanii au sustinut conceptia sa privind reducerea deficitului bugetar.

"Aceasta a fost dezbaterea centrala in campania electorala. S-a demonstrat ca majoritatea americanilor sunt de acord cu abordarea mea. Nu sunt atasat tuturor detaliilor proiectului meu. Sunt deschis compromisurilor. Sunt deschis unor noi idei. Dar refuz orice abordare care nu ar fi echilibrata intre scaderea cheltuielilor si cresterea veniturilor", a explicat el.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Impozit de 1% pe investiții și eliminarea CASS. Vis sau realitate pe bursă?
Setari Cookie-uri