Americanii bogati sunt pe cale sa incaseze beneficii substantiale in ultimele saptamani ale acestui an, companiile facand plati in avans pentru a evita majorarile de taxe preconizate de presedintele Barack Obama pentru 2013, relateaza Bloomberg.
Peste 150 de companii, de la Costco Wholesale la Las Vegas Sands, au declarat in trimestrul patru dividende speciale in valoare cumulata de circa 20 de miliarde de dolari, pentru a scapa de taxele mai mari din 2013, scrie Mediafax.

Alte companii, precum firmele juridice si fondurile private de investitii, vor plati probabil anticipat bonusuri si comisioane, din acelasi motiv, a declarat Lou Crandall, economist sef la compania Wrightson ICAP din Jersey City, New Jersey.

"Va avea loc o crestere puternica a veniturilor populatiei in trimestrul al patrulea. Va fi un excedent de 50 de miliarde de dolari", a spus Crandall.

Cea mai mare parte a acestor bani vor merge la americanii instariti, chiar oamenii pe care Obama ii tinteste cu taxe mai mari, intre acestia fiind Sheldon Adelson, actionar majoritar si director executiv la Las Vegas Sands.

Din dividendele de 123,6 miliarde de dolari raportate de companii guvernului SUA in 2009, circa 52% au fost primite de persoane cu venituri de peste 250.000 de dolari pe an, potrivit celor mai recente date ale fiscului american (Internal Revenue Service-IRS).

Americanii care lucreaza pe liniile de productie nu au insa parte de cresterile de venituri de care beneficiaza bogatii. Venitul mediu orar al unui angajat din sectorul productiv a crescut cu 1,3% in 12 luni incheiate in noiembrie, dupa un avans de 1,2% inregistrat in octombrie, cea mai slaba evolutie consemnata de Departamentul Muncii din 1965.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri