Pacientii spitalelor de stat din Grecia ar putea plati o taxa de internare de 25 de euro si de un euro pentru eliberarea unei retete, daca guvernul nu reuseste anul urmator sa-si atinga tintele fiscale, a declarat ministrul Sanatatii, Andreas Lykourentzos, citat de cotidianul Kathimerini, citat de Mediafax.

Masura ar putea intra in vigoare din 2014, daca Grecia nu-si indeplineste tinetele de deficit bugetar si cheltuieli stabilite cu troica creditorilor internationali, a declarat ministrul in parlament.

Guvernul elen a introdus in 2010 o taxa de trei euro pentru oricine viziteaza un spital de stat, parte a angajamentelor asumate pentru pachetul de imprumuturi externe de la statele zonei euro si FMI.

Anul acesta este al cincilea consecutiv de recesiune pentru Grecia, iar FMI estimeaza ca economia se va contracta si anul urmator. Masurile dure de austeritate, incluzand cresteri de taxe si reduceri de salarii si pensii, precum si criza financiara au condus la declinul puternic al nivelului de trai in Grecia.

Statul elen a primit, incepand din 2010, doua pachete de imprumuturi de la creditorii externi, zona euro si FMI, pentru a evita intrarea in colpas financiar a statului. Fondurile au fost conditionate, insa, de masuri dure de austeritate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ministrul propus al sanatatii: In Romania se arunca 300 de plamani