Secretarul general al Ligii Arabe Nabil al-Arabi a indemnat tarile arabe sambata, la Cairo, sa isi revizuiasca pozitia cu privire la procesul de pace cu Israelul, in deschiderea unei reuniuni de urgenta pe tema situatiei din Fasia Gaza a ministrilor arabi de Externe, relateaza AFP.
Este necesar ca arabii "sa revizuiasca toate initiativele arabe din trecut asupra procesului de pace si pozitia lor asupra procesului in ansamblul sau", a declarat Nabil al-Arabi, recomandand crearea unui Comitet ministerial care sa examineze aceasta problema, scrie Mediafax.

Ministrul egiptean de Externe a pledat, dupa interventia lui al-Arabi, pentru "revizuirea strategiei arabe de pace".

"Au existat propuneri si au fost depuse eforturi, fara sa se ajunga la pace", a declarat ministrul egiptean, adaugand ca in viitor nu va mai exista loc pentru negocieri asupra crearii unui stat palestinian, atat timp cat colonizarea israeliana nu va inceta.

In martie 2002, tarile arabe reunite la Beirut au propus Israelului o initiativa de pace care viza relatii normalizate cu acest stat in cadrul unei paci globale.

In discursul sau de deschidere, al-Arabi s-a angajat sa sustina palestinienii impotriva "agresiunii" israeliene. "Ne angajam fata de palestinienii din Fasia Gaza si de oriunde sa ii sustinem sa faca fata acestei agresiuni si sa sparga blocada" israeliana, a declarat seful Ligii Arabe.

Sursa foto: freedigitalphotos.net
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri