Ambasadorii statelor arabe la ONU au lansat acest apel intr-un comunicat, la sfarsitul unei reuniuni, organizata dupa ce Riyadul a refuzat sa intre in Consiliul de Securitate al ONU, din cauza unor dezacorduri privind solutionarea conflictului sirian, scrie Mediafax.

Potrivit acestui comunicat, liderii din Arabia Saudita ar trebui sa "accepte sa intre in Consiliul de Securitate si sa continue misiunea lor curajoasa de aparare a intereselor noastre".

Totodata, ambasadorii si-au exprimat "respectul si intelegerea" fata de pozitia Arabiei Saudite. Ei au adaugat ca reprezentarea lumii arabe si musulmane la Consiliulul de Securitate al ONU este cruciala pentru Riyad, "in aceasta perioada istorica si importanta, in special pentru regiunea Orientului Mijlociu".

Citeste si:

Arabia Saudita a refuzat vineri sa intre in Consiliul de Securitate al ONU, pentru a protesta fata de "neputinta" acestei instante si esecul sau de a rezolva conflictele din Orientul Mijlociu, in special criza siriana.

Aceasta tara a fost aleasa joi pentru prima data membru nepermament al Consiliului de Securitate al ONU, alaturi de Ciad, Chili, Nigeria si Lituania. Mandatul lor de doi ani va incepe la 1 ianuarie 2014.

Daca Arabia Saudita isi mentine decizia, grupul statelor arabe din cadrul Adunarii Generale a ONU va trebui sa gaseasca un nou candidat pentru acesta functie.