Jan Hatzius, unul dintre cei mai respectati economisti ai bancii americane Goldman Sachs, explica intr-o analiza citata de Business Insider de ce anul 2013 ar trebui sa marcheze sfarsitul actualei crize financiare.
Din 2014 economia SUA va creste anual cu peste 3%, cifra care chiar daca nu este uimitoare, ramane cu mult mai buna decat procentele inregistrate din 2009 si pana in prezent, spune economistul.

Important de mentionat este faptul ca estimarea lui Hatzius nu este bazata doar pe un opimism vag, ci mai degraba pe un model financiar detaliat si in graficul de mai jos.



In esenta, analistul Goldman Sachs spune ca surplusurile din sectorul privat (cresterea rezervelor de cash ale companiilor si ale economiilor populatiei) reprezinta imaginea in oglinda a deficitului din sectorul public.

Dupa 2013, economia SUA va beneficia de pe urma scaderii economiilor din sectorul privat, pe masura ce deficitul bugetar se va reduce.

„De anul viitor constructiile de case par sa fie pe punctul de a incepe o cursa de recuperare puternica. Sectorul corporate ar urma sa inceapa sa cheltuiasca o parte mai mare din cash flow, iar economiile personale ale populatiei sunt asteptate sa se mai reduca”, mentioneaza Jan Hatzius.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri