Grupul bancar Goldman Sachs şi-a revizuit prognozele privind ritmul de creştere înregistrat de economia americană la finele acestui an, citând riscurile la adresa creditării create de faptul că băncile mici vor restrânge împrumuturile pentru a-şi proteja lichiditatea în contextul crizei bancare, transmite AFP, citată de Agerpres.

Analiştii de la Goldman Sachs se aşteaptă ca Produsul Intern Brut al SUA să înregistreze un avans anual de 1,2% în trimestrul patru, mai puţin cu 0,3 puncte procentuale comparativ cu estimările anterioare.

Băncile regionale din SUA au trecut printr-o perioadă dificilă în ultimele zile după ce SVB Financial Group a fost închisă de autorităţile de reglementare la finele săptămânii trecute.

Colapsul acestei bănci, care era un creditor important pentru firmele din sectorul tehnologiei, a alimentat temerile cu privire la o posibilă goană a deponenţilor pentru a-şi retrage economiile din bănci, care ar pune băncile într-o situaţie dificilă deoarece vor căuta să facă rost de fonduri pentru a acoperi cererile de retragere a depozitelor.

Goldman Sachs estimează că persistă stresul la unele bănci, în pofida faptului că agenţiile federale au acţionat cu hotărâre pentru a consolida sistemul financiar.

Noua prognoză a Goldman Sachs vine la scurt timp după ce agenţia de evaluare financiară Moody's a revizuit perspectiva de rating pentru sistemul bancar american, de la "stabilă" la "negativă".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri