Draghi ar putea oferi unele indicii referitoare la politica bancii in urmatorul an, in contextul asteptarilor ca noile estimari economice sa marcheze o inrautatire a perspectivelor, scrie Mediafax.

BCE a coborat la inceputul lunii iulie rata cheie cu 0,25 puncte procentuale, de la 1% la 0,75%, si a redus rata depozitelor la zero, ambii indicatori ajungand la minime istorice.

Banca Angliei a mentinut, de asemenea, dobanda de politica monetara la nivelul minim record de 0,5%, iar plafonul programului de achizitii de active la 375 miliarde de lire sterline.

Citeste si:

Dupa anuntarea in septembrie a unui plan de achizitii nelimitate de obligatiuni suverane, BCE s-a abtinut de la noi masuri, asteptand activarea programului la cererea unuia dintre statele cu probleme de finantare. Aceasta asteptare va continua probabil, potrivit CNBC, intrucat Spania pare sa reziste in continuare presiunilor pentru o cerere de ajutor extern, una dintre preconditiile pentru activarea programului BCE.

BCE va reduce aproape sigur estimarea de crestere economica pentru acest an si cea pentru 2013, in contextul impactului crizei din zona euro asupra tarilor membre, inclusiv a Germaniei, noteaza CNBC.