Grecia ar putea genera venituri bugetare echivalente cu 5% din PIB daca reformeaza colectarea taxelor si reduce evaziunea, a declarat comisarul european pentru taxe, Algirdas Semeta, publicatiei elene Kathimerini.
Guvernul de la Atena intentioneaza sa introduca anul urmator mai multe reforme pentru combaterea evaziunii, in contextul eforturilor de a consolida bugetul statului, informeaza Mediafax.

Zona euro a convenit, saptamana trecuta, eliberarea unor fonduri de aproape 50 de miliarde de euro pentru Grecia, reprezentand transe amanate.

Potrivit specialistilor, economia gri a Greciei a reprezentat circa un sfert din PIB anul trecut, cel mai ridicat nivel din UE.

In Grecia este o practica comuna ca micile afaceri sa raporteze vanzari mai mici decat cele reale, pentru a plati TVA mai putin.

La nivel UE, se pierd anual circa 1.000 de miliarde de euro din cauza evaziunii fiscale. Incasarea unei parti a acestor venituri ar ajuta statele europene sa-si revina economic mai usor, a spus comisarul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri