UBS va plati 1,5 mld. dolari pentru a scapa de acuzatiile privind manipularea indicelui Libor

Grupul bancar UBS a acceptat sa plateasca 1,4 miliarde de franci elvetieni (1,5 miliarde de dolari) pentru scapa amiabil de acuzatii privind manipularea indicelui LIBOR, potrivit CNBC.

UBS a convenit cu Departamentul de Justitie o intelegere in privinta acuzatiei de frauda privind manipularea anumitor indici de dobanzi, inclusiv LIBOR pentru yeni, se arata intr-un comunicat al bancii elvetiene, scrie Mediafax.

Grupul financiar va plati 1,2 miliarde de dolari autoritatilor americane, 260,2 milioane de dolari Autoritatii pentru Servicii Financiare din SUA si 64,6 milioane de dolari institutiilor de supraveghere din Elvetia.

UBS a avertizat ca va inregistra pierderi pentru trimestrul al patrulea, in mare masura din cauza provizioanelor pentru litigii si chestiuni legate de reglementare.

Autoritatea pentru Servicii Financiare din Marea Britanie a acuzat, intr-un comunicat, ca traderii UBS "au transmis in mod constant cereri angajatilor responsabili pentru LIBOR si EURIBOR in care le cereau sa-si ajusteze ratele transmise pentru stabilirea indicatorilor, astfel incat sa ajute pozitiile traderilor".

Autoritati de reglementare la nivel mondial investigheaza acuzatii ca peste 12 banci au facut propuneri incorecte pentru stabilirea dobanzii interbancare londoneze, cu scopul de a profita de plasamente in instrumente derivate sau de a sugera ca situatia lor financiara este mai buna decat in realitate.

Barclays, a doua mare banca din Marea Britanie, a acceptat in iunie plata unei amenzi de 290 milioane de lire sterline (467,9 milioane dolari), pentru inchiderea investigatiilor din SUA si Marea Britanie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri