Cancelarul german Angela Merkel ii avertizeaza pe germani ca mediul economic va fi "mai dificil" in 2013 decat in 2012 si ii indeamna la "rabdare" si "curaj", in alocutiunea de Anul Nou, relateaza AFP.
"Mediul economic nu va fi mai usor, ci mai dificil, anul viitor. Acest lucru nu trebuie sa ne descurajeze, ci, din contra, sa ne stimuleze", afirma Merkel in discursul sau, care a fost difuzat la televiziune luni seara, relateaza Mediafax.

Evocand criza economica din Europa, conducatoarea celei mai importante economii europene indeamna la rabdare.

"Reformele pe care le-am decis (in Europa) incep sa produca efecte. Dar avem, in continuare, nevoie de multa rabdare. Criza este inca departe sa fie depasita", apreciaza cancelarul, potrivit acestui text, difuzat de serviciul sau de presa.

Chiar daca Germania beneficiaza de o conjunctura economica mai buna decat majoritatea partenerilor sai europeni, ea a inregistrat o incetinire pe tot parcursul anului 2012. Astfel, tara a inregistrat o crestere a Produsului sau Intern Brut (PIB) de 0,2% in trimestrul trei, dupa cresteri de 0,3% in trimestrul doi si de 0,5% in primul.

Numerosi economisti prevad o scadere a PIB-ului in ultimul trimestru. Potrivit Bundesbank, cea mai importanta economie europeana se confrunta cu o incetinire care ar putea sa conduca inclusiv la o scurta recesiune. Banca centrala germana prevede, de altfel, o cvasi-stagnare a economiei germane in 2013, cu o crestere a PIB-ului de doar 0,4%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri