"In prezent, functia de consilier economic din cadrul Biroului de promovare comercial-economica din Bonn este vacanta, urmand ca, in perioada imediat urmatoare, sa fie intreprinse demersurile legale pentru incadrarea reprezentantului Ministerului Economiei la BPCE Bonn", a comunicat Ministerul Economiei.

Reprezentantii ministerului mentioneaza ca reteaua de reprezentare economica si comerciala a Romaniei in lume a fost restransa de la 130 la 80 de posturi, in 2010, scrie Mediafax.

Landul Renania de Nord-Westfalia a avut in 2011 un PIB de 568,8 miliarde de euro, de peste patru ori mai mare fata de economia Romaniei.

Citeste si:

Germania este cea mai puternica economie europeana si principalul partener comercial al Romaniei. In 2011, exporturile Romaniei in Germania au totalizat 8,39 miliarde de euro, iar Germania a exportat in Romania bunuri de 9,37 miliarde de euro.

Postul de consilier economic din BPCE din Bonn a fost ocupat pana in iulie 2012 de consilierul diplomatic Constantin Andrei. Dupa incetarea mandatului, Andrei s-a intors in Directia generala de comert si relatii internationale din cadrul Ministerului Economiei.