"In prezent, functia de consilier economic din cadrul Biroului de promovare comercial-economica din Bonn este vacanta, urmand ca, in perioada imediat urmatoare, sa fie intreprinse demersurile legale pentru incadrarea reprezentantului Ministerului Economiei la BPCE Bonn", a comunicat Ministerul Economiei.

Reprezentantii ministerului mentioneaza ca reteaua de reprezentare economica si comerciala a Romaniei in lume a fost restransa de la 130 la 80 de posturi, in 2010, scrie Mediafax.

Landul Renania de Nord-Westfalia a avut in 2011 un PIB de 568,8 miliarde de euro, de peste patru ori mai mare fata de economia Romaniei.

Germania este cea mai puternica economie europeana si principalul partener comercial al Romaniei. In 2011, exporturile Romaniei in Germania au totalizat 8,39 miliarde de euro, iar Germania a exportat in Romania bunuri de 9,37 miliarde de euro.

Postul de consilier economic din BPCE din Bonn a fost ocupat pana in iulie 2012 de consilierul diplomatic Constantin Andrei. Dupa incetarea mandatului, Andrei s-a intors in Directia generala de comert si relatii internationale din cadrul Ministerului Economiei.