Un control al Ministerului Agriculturii a scos la iveala faptul ca latifundiarul Viorel Nica, consilier judetean PSD in Consiliul Judetean Ialomita, a declarat ca a infiintat culturi ecologice pe o suprafata de peste 1.000 de hectare, desi in realitate plantele au fost tratate cu substante interzise. Fermierul politician risca acum sa inapoieze banii pe care i-a obtinut pe subventiile primite, valoarea ridicandu-se la suma de 1 milion de euro.

In luna mai a anului 2016, Ministerul Agriculturii a demarat un control in Ialomita pentru a verifica modul in care fermierii din judet respecta legislatia in ceea ce priveste practicarea agriculturii ecologice. Printre cele cinci firme verificate de expertii din Ministerul Agriculturii s-a numarat si Agrichim Fetesti, detinuta de latifundiarul Viorel Nica, printre altele si consilier judetean PSD, in Consiliul Judetean Ialomita.

Potrivit raportului intocmit in urma actiunii de contro, Viorel Nica a declarat ca a infiintat culturi de grau de toamna pentru consum, grau de primavara samanta, soia pentru consum si lucerna pentru samanta pe o suprafata totala de 1447 hectare, toate ecologice.

Suprafetele au fost expertizate si acreditate de o firma specializata din Braila. Doar ca actiunea de control a Ministerului Agriculturii a scos la iveala faptul ca niciuna dintre culturi nu era de fapt ecologica, ci conventionala, intrucat plantele fusesera tratate cu substante interzise.

Citeste mai multe pe Adevarul.ro.

Citeste si:
Dancila: Am pornit o lupta impotriva criminalitatii si nu ma voi opri
Viorica Dancila: Am pornit o...

Sursa foto: Recolta.eu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Dancila: Iohannis si Barna nu sunt apropiati de oameni