Eurostat: Doar 2,4% din suprafata agricola a Romaniei este reprezentata de culturi ecologice

Agricultura ecologica ocupa doar 2,4% din suprafata agricola utilizata a Romaniei, cifra care plaseaza tara noastra la finalul clasamentului statelor Uniunii Europene, potrivit datelor Eurostat.

La nivelul Uniunii Europene s-a inregistrat o crestere de 34% a suprafetei ocupate de culturi ecologice, in intervalul 2012-2018. Astfel, in 2018, agricultura ecologica era practicata pe 13,4 milioane de hectare, ceea ce inseamna 7,5% din totalul suprafetei agricole utilizate.

Si sunt tari in Uniunea Europeana in care agricultura ecologica este mult mai raspandita, ocupand procente importante din suprafata agricola utilizata, precum Austrai (24,1%), Estonia (20.6%), Suedia (20,3%), Italia (15,2%) sau Republica Ceha (14,8%).

Romania, intre tarile cu cele mai mici suprafete ecologice

Romania avea in 2018 (cele mai recente date Eurostat) doar 2,4% din suprafata agricola utilizata ocupata de culturi ecologice. Astfel, tara noastra se plaseaza la finalul clasamentului intre statele Uniunii Europene, alaturi de Malta (0,4%), Bulgaria, Irlanda si Regatul Unit (fiecare cu 2,6%).

Suprafata totala utilizata in exploatatii agricole a Romaniei se ridica la 13,3 milioane de hectare, dintre care 8,3 milioane de hectare reprezinta teren arabil, potrivit celor mai recente date ale Ministerului Agriculturii. Astfel, cele 2,4 procente ar insemna circa 320.000 de hectare.

Citeste si:
Cum poți să îți transformi ferma convențională într-una cu produse BIO
Cum poți să îți transformi...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Setari Cookie-uri