Ministrul britanic al Finantelor George Osborne a apreciat ca Uniunea Europeana (UE) ar trebui sa se schimbe daca vrea ca Marea Britanie sa ramana membra, intr-un interviu pentru cotidianul german Die Welt, relateaza AFP

Eu sper cu adevarat ca Marea Britanie va ramane un membru al Uniunii Europene. Dar pentru ca sa ramanen in UE, UE trebuie sa schimbe", a declarat el pentru publicatia conservatoare, care l-a intrebat daca Londra va mai fi membra a blocului in zece ani, scrie Mediafax.

"Populatia britanica este foarte dezamagita de UE, iar oamenii au sentimentul ca foarte multe lucruri sunt decise prea departe (de ei), la Bruxelles. Cetatenii nostri se intreaba daca Europa le rezolva in mod real problemele cele mai arzatoare, daca poate crea locuri de munca si le poate asigura un nivel de viata bun", a adaugat ministrul britanic al Finantelor.

"Noi vrem ca UE sa faca mai mult in anumite domenii, ca piata interna, domeniul digital, energie, liberul schimb cu Statele Unite, Japonia si alte parti ale lumii. Avem idei pentru UE si este frustrant ca nu sunt aplicate", a continuat Osborne.

Ministrul britanic de Finante a reafirmat ca niciun "guvern din care va face (el) parte nu va vrea vreodata sa faca parte din (zona) euro".

Pe de alta parte, ministrul german de Externe Guido Westerwelle a declarat pentru site-ul saptamanalului Der Spiegel ca el spera la "o Uniune Europeana aprofundata si ameliorata de 27 (de membri), inclusiv Marea Britanie".
"Germania doreste ca Marea Britanie sa ramana un partener constructiv si activ in UE", a adaugat Westerwelle

Sursa foto: conservatives.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
COVID-19 | Italia anunță încetarea oricărei activități de producție neesențiale
Setari Cookie-uri