"Premierul (britanic David Cameron) si cu mine am subliniat pe langa omologii nostri israelieni (faptul ca) o invazie terestra in (Fasia) Gaza va costa Israelul o mare parte a sustinerii internationale pe care o are in aceasta situatie", a declarat Hague pentru Sky News.

"O invazie terestra este mult mai dificil de sustinut de catre comunitatea internationala, in special de catre Marea Britanie", a insistat el, in momentul in care premierul israelian Benjamin Netanyahu anunta ca armata este pregatita "sa extinda in mod semnificativ" operatiunea sa militara "Pilon de Aparare" impotriva unor grupari armate palestiniene in Fasia Gaza, scrie Mediafax.

Israelul a pozitionat mii de rezervisti, vehicule blindate pentru transportul trupelor, buldozere si tancuri in apropierea barierei de la frontiera dintre Israel si Fasia Gaza.

"Este mult mai dificil sa fie evitate sau limitate pierderi civile in timpul unei invazii terestre, iar o mare parte a unei operatiuni terestre ar ameninta cu amplificarea conflictului", a subliniat William Hague.

Citeste si:

Ministrul britanic a repetat, cu toate acestea, ca Hamas este "primul vinovat" de situatia actuala, indemnand din nou miscarea islamista palestiniana sa "inceteze atacurile cu racheta asupra Israelului".

Sambata, premierul britanic David Cameron l-a sunat pe omologul sau israelian, cerandu-i sa "faca tot posibilul sa puna capat conflictului".

Incepand de miercuri, cand a fost declansata operatiunea militara israeliana "Pilon de Aparare", 49 de palestinieni - inclusiv minori - si trei israelieni au fost ucisi, iar peste 450 de palestinieni si 18 israelieni au fost raniti, potrivit unui bilant realizat de catre AFP.