El a descoperit o pepita de aur de 5 kg, cu ajutorul unui detector de metale

Un barbat australian, amator in domeniul prospectiunilor geologice, a descoperit o pepita de aur de 5 kilograme in sudul Australiei, cu ajutorul unui simplu detector de metale, a anuntat un apropiat al sau, intr-un mesaj video postat pe site-ul YouTube, informeaza AFP.

Pepita, care are forma unei sei de bicicleta, a fost descoperita miercuri, la o adancime de 60 de centimetri, intr-un sit aurifer renumit din apropiere de Ballarat, o localitate aflata la o distanta de 110 kilometri de Melbourne.

"Prospectorul a spus ca semnalul pe care l-a receptionat in casca a semanat cu sunetul produs de inchiderea unei capote de automobil", a relatat utilizatorul "TroyAurum" pe site-ul YouTube, potrivit Mediafax.

Administratorul unui magazin din Ballarat specializat in comertul cu aur, Cordell Kent, a confirmat aceasta descoperire.

"Multi oameni cred ca terenurile aurifere din provincia Victoria sunt epuizate si ca nu a mai ramas nimic acolo (...), insa el a insistat si incapatanarea lui a dat roade", a explicat acesta.

Pepita, una dintre cele mai mari descoperite in ultimii 20 de ani, a fost incredintata acestui comerciant, care a primit insarcinarea de a-i gasi un cumparator. Cu 177 de uncii de aur, pepita ar putea sa ii aduca suma de 240.000 de euro proprietarului ei, care a preferat sa isi pastreze anonimatul.

Nemtii isi aduc inapoi aurul: transport record PLUS VEZI Infografic: 2013, anul investitiilor in aur? (FOTO DREAPTA)


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri