Un grup de teroristi s-a ascuns in complexul gazifer din Algeria

Un grup de atacatori islamisti s-a ascuns vineri in complexul de exploatare a gazelor naturale din Sahara algeriana, luat cu asalt de fortele speciale algeriene la o zi dupa o luare de ostatici masiva desfasurata de acest grup, a anuntat o sursa din cadrul serviciilor de securitate, citata de AFP.

"Inca mai este un grup terorist ascuns" in complexul din In Amenas, situat la aproximativ 1.300 de kilometri sud-est de Alger, nu departe de frontiera libiana, a anuntat aceasta sursa pentru AFP, explicand ca este "dificil de vorbit despre o operatiune in desfasurare", scrie Mediafax.

La Londra, Ministerul britanic de Externe a anuntat anterior intr-un comunicat ca "incidentul terorist este in desfasurare".

Armata algeriana a lansat joi un asalt asupra comandoului islamist care detinea numerosi ostatici. Niciun bilant oficial precis al acestei operatiuni militare nu a fost oferit.

Dar un purtator de cuvant al islamistilor a declarat ca aceasta s-a soldat cu aproximativ 50 de morti, dintre care 34 de ostatici si 15 rapitori.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri