Austria va restrictiona plata pe loc a bonusurilor bancherilor

Austria va restrictiona plata pe loc a bonusurilor bancherilor care pornesc de la 30.000 de euro, sau de la 25% din salariu, la 60% din suma, diferenta urmand sa fie esalonata pe parcursul a cinci ani, a declarat miercuri Helmut Ettl, director la autoritatea de reglementare financiara FMA.

In cazul bonusurilor care depasesc 150.000 de euro, sau 100% din salariul fix, plata imediata va fi limitata la 40%, relateaza Bloomberg, noteaza Mediafax.

Masura se refera la bonusurile acordate angajatilor "risk buyers", care efectueaza operatiuni de risc, precum traderii si ofiterii de credite, si va fi aplicata pentru prima oara platilor aferente anului 2012.

"Obiectivul este crearea unei strategii care sa aduca interesele proprii ale angajatilor in linie cu cele ale companiilor. Austria nu se compara cu Marea Britanie, dar exista domenii in care trebuie sa ne asiguram ca stimulentele acordate sutn corecte", a spus Ettl.
In 2011, bancile austriece au platit unor 14 angajati, intre care doi care lucrau in strainatate, compensatii de peste 1 milion de euro, potrivit unui studiu al FMA efectuat in 26 de banci.

In aceste banci, 2.282 de angajati au fost incadrati in categoria "risk buyers", 30% din beneficiile lor salariale fiind platite sub forma de bonusuri.

Erste Group Bank, Raiffeisen Bank International si Bank Austria, divizie a UniCredit, sunt cele mai mari trei banci din Austria.
Noile reguli referitoare la bonusuri se aplica si subsidiarelor acestor banci din strainatate, inclusiv din Europa de Est, a precizat Ettl.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri