Commerzbank, a doua mare banca germana, va concedia in urmatorii patru ani intre 4.000 si 6.000 de angajati, reprezentand aproximativ 10% din personalul total, pentru a reduce cheltuielile si a atinge tinta de profit, transmite Bloomberg.
Concedierile vor afecta toate departamentele operate de banca la nivel mondial, potrivit unui anunt transmis joi angajatilor.
Banca va incepe discutiile cu reprezentantii angajatilor pe tema concedierilor, potrivit documentului, scrie Mediafax.

"Daca dorim sa atingem tintele de profit si crestere intr-un mediu in continuare dificil, trebuie sa ajustam structura personalului", a declarat in scrisoare Ulrich Sieber, membrul Consiliului de Administratie responsabil de resurse umane.

Commerzbank avea 56.287 angajati la finalul lunii septembrie, potrivit raportului financiar pentru acea data.

Banca intentioneaza sa externalizeze unele servicii catre locatii care pot oferi costuri mai reduse. Concedierile nu vor afecta divizia de online banking si banca poloneza Bre Bank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri