Deutsche Bank a pierdut peste 2 MDL. $ in ultimele 3 luni

Grupul german Deutsche Bank, cea mai mare banca din Europa dupa active, a inregistrat in ultimele trei luni ale anului trecut o pierdere de 2,17 miliarde euro, cu mult peste cea anticipata de analisti, din cauza cresterii costurilor legate de acumularea de capital si disponibilizari.

Deutsche Bank a inregistrat un profit net de 147 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului anterior, iar analistii anticipau o pierdere de 311 milioane euro pentru trimestrul al patrulea din 2012, potrivit Bloomberg, care citeaza date din raportul financiar prezentat joi de banca, noteaza Mediafax.

Co-directorii generali Juergen Fitschen sui Anshu Jain, aflati in primul an de mandat, incearca sa consolideze rezervele de capital ale Deutsche Bank, cele mai slabe in randul marilor banci de investitii din Europa, si deruleaza un program masiv de concedieri.

Costurile suplimentare generate de restructurare au amortizat efectul pozitiv al cresterii veniturilor din tranzactii financiare, ajutate de masurile anticriza ale Bancii Centrale Europene (BCE).

Actiunile Deutsche Bank au urcat in ultimul an cu 15%, fata de un avans de 23% pentru indicele bursier al bancilor europene Stoxx 600 Banks.

Pentru a genera capital, Deutsche Bank a creat anul trecut o divizie responsabila de lichidarea unor active in valoare de 125 miliarde euro, inclusiv credite si un casino din Las Vegas.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri