Actiunile companiei au crescut cu 84% anul acesta si urmeaza sa intre in componenta DAX 30, indicele bursier al pietei germane de capital care este alcatuit din cele mai mari 30 de companii listate la Frankfurt Stock Exchange, conform Bloomberg.com.

Evolutia procesatorului de plati Wirecard se aseamana cu cea a olandezilor de la Adyen, un start-up fintech care este vazut ca fiind unul dintre principalii competitori ai gigantului de plati online PayPal si care a castigat pe bursa in ziua listarii nu mai putin de 66%, cu mult peste estimarile de crestere a actiunilor din prospect.

Veniturile Wirecard, cu o valoare de piata de 21,1 miliarde de euro, au fost de 1,5 miliarde de euro anul trecut. Pentru finalul lui 2019, analistii se asteapta ca acestea sa ajunga la 2,5 miliarde de euro. De cealalta parte, veniturile bancii de investitii Deutsche Bank au scazut cu mai mult de 10% in ultimii trei ani, CEO-ul entitatii anuntand taieri de costuri suplimentare in acest an, alimentand scepticismul investitorilor in ceea ce priveste potentialul gigantului de a-si creste business-ul.

Industria fintech din Europa: 26 de miliarde de dolari intr-un total de 198 de tranzactii in 2018

Fintech

Revolut obtine licenta...
Citeste si: Revolut obtine licenta bancara in Europa: ce va putea oferi

sursa foto: By Mikko Lemola / Shutterstock.com

Companiile de plati sunt populare in randul investitorilor deoarece pot profita de cresterea rapida a comertului online si pot folosi dispozitivele mobile pentru a face banking, fara a-si bate capul cu costurile care intervin intr-un proces de creditare pe termen lung al economiei.

Strict la nivelul Europei, tarile de pe continentul nostru care au condus in topul investitiilor atrase sunt Regatul Unit al Marii Britanii, Germania, Franta, Olanda si Elvetia, cu un total de 198 de tranzactii ce au insumat 26 de miliarde de dolari, de aproape 8 ori mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost atrase 4,1 miliarde de dolari, conform unui raport publicat de catre KPMG.

Startup-urile fintech din categoria “challenger banks”, care concureaza prin solutiile pe care le ofera cu jucatorii traditionali din sistemul financiar, au continuat in aceste 6 luni sa isi sustina ritmul de crestere, mai ales cele din tari precum Germania sau Regatul Unit al Marii Britanii.

Fintech Camp: reteaua de...
Citeste si: Fintech Camp: o retea pornita din Romania care a ajuns pana in Munchen

Cele mai mari finantari au fost obtinute in prima jumatate a anului de catre startup-ul fintech britanic Revolut, respectiv 250 de milioane de dolari intr-o runda de investitii serie C si de catre nemtii de la N26, respectiv 160 de milioane de dolari.

Sursa foto: By Janno Heins / Shutterstock.com