Conform Business Insider, majoritatea au pus pe seama randamentelor in crestere la investitii aceasta stare de bunastare.

Increderea ridicata s-ar putea traduce in scurt timp in reluarea angajarilor, avand in vedere ca 80% din oamenii de afaceri instariti au spus ca vor recruta mai multi oameni sau sa mentina forta de munca la un nivel constant in urmatoarele 18-24 de luni.

In plus, unul din cinci planuieste sa investeasca pentru a imbunatati calculatoarele angajatilor sau tehnologia folosita in respectivul business in aceeasi perioada de timp.

Totusi, milionarii americani sunt mai putin optimisti in ceea ce priveste tara ca intreg. Doua treimi dintre respondenti considera ca Statele Unite stau mai rau decat in 2007. Pesimismul cu privire la economia SUA este dat de somajul ridicat, care se incapataneaza sa nu scada, si de cresterea datoriei publice.

Pe scurt, milionarii au incredere in viata personala si se bucura de prosperitate, dar sunt pesimisti in ceea ce priveste situatia economiei.

America se va imbogati cu 5 milioane de milionari pana in 2017

Potrivit unui studiu al Credit Suisse, pana in 2017, Statele Unite ar putea avea 16,9 milioane de milionari, adica persoane cu active nete totale de peste un milion de dolari.

Practic, in doar cinci ani America si-ar putea spori cu 53% numarul de milionari.

In plus, acelasi studiu arata ca in SUA locuiesc in prezent circa 40.000 de persoane cu o avere totala de peste 50 milioane dolari.

Veniturile bogatilor au urcat cu 11% chiar pe durata crizei

Potrivit unui studiu al economistului Emmanuel Saez, de la Universitatea California, Berkeley, veniturile americanilor au urcat pe ansamblu cu doar 1,7% in timpul revenirii economice, dar s-a inregistrat un decalaj imens intre cei 1% care aveau venituri foarte mari si restul cetatenilor.

Astfel, milionarii au castigat cu 11,2% mai mult, in timp ce veniturile celor 99% au scazut in medie cu 0,4%.