"In urma concluziilor anchetei serviciilor veterinare, am hotarat ca de acum inainte sa oprim aceasta activitate de comert, deoarece reprezinta doar doi la suta din cifra de afaceri a Spanghero", a anuntat presedintele companiei cu sediul la Castelnaudary (sud-vest) Barthélémy Aguerre, citat intr-un comunicat remis AFP, preluat de Mediafax.

Societatea a decis sa se concentreze asupra altor activitati ale grupului - transarea carnii, prepararea carnii si carnii tocate, fabricarea de semipreparate - care constituie "nucleul activitatii intreprinderii".

Autorizatia sanitara a Spanghero, suspendata in urma descoperirii de carne de cal in semipreparate, a fost restabilita luni pentru aceste activitati.

Citeste si:

Insa necesitatea efectuarii unor "investigatii complementare" asupra a doua loturi de carne congelata l-au determinat pe ministrul Agriculturii Stéphane Le Foll sa mentina masura suspendarii autorizatiei sanitare a activitatii de comert.

Spanghero este acuzata ca a revandut carne de cal drept carne de vita unor societati care produc semipreparate pentru marci cunoscute sau mari distribuitori.

Aceste semipreparate au fost vandute catre cel putin 28 de firme.