Un ministru german vrea sa distribuie carnea de cal retrasa saracilor

Ministrul german pentru Dezvoltare Dirk Niebel a pledat pentru redistribuirea catre saraci a produselor pe baza de carne de cal retrase din comert dupa ce au fost etichetate fraudulos ca fiind de vita, intr-un interviu publicat in editia de sambata a cotidianului Bild, relateaza AFP.

"Peste 800 de milioane de persoane mor de foame in lume. Din nefericire, si in Germania exista oameni care o duc greu din punct de vedere financiar, inclusiv in privinta hranei (...). Eu cred ca nu putem, aici, in Germania, sa aruncam hrana buna", a declarat Niebel, scrie Mediafax.

Este pentru prima data cand un ministru german face asemenea declaratii. El urmeaza astfel exemplul deputatului conservator Hartwig Fischer care, pentru a-i convinge pe saraci, s-a fotografiat pentru prima pagina a celui mai citit ziar din Germania gustand o lasagna ce contine carne de cal.

"Este buna! (...) Nu pot sa vad nicio diferenta fata de celelalte lasagna", a declarat el pentru cotidianul cu aproximativ zece milioane de cititori.

Ministrul german pentru Afaceri Sociale Ursula von der Leyen a etichetat dezbaterea ca "absurda". "Indiferent ca esti bogat sau sarac, fiecare vrea sa stie ce mananca. Iar acest lucru trebuie sa fie impecabil", a spus ea.

Scandalul carnii de cal fraudulos stampilate ca fiind vita a afectat Germania in urma cu aproximativ zece zile, lucru care a determinat Guvernul german sa anunte masuri pentru consolidarea controalelor si posibilitatii de santionare a actorilor din industria agroalimentara.


Sursa foto: Wikipedia.org

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Bilanț COVID-19 la nivel global: cum arată situația
Setari Cookie-uri