"Peste 800 de milioane de persoane mor de foame in lume. Din nefericire, si in Germania exista oameni care o duc greu din punct de vedere financiar, inclusiv in privinta hranei (...). Eu cred ca nu putem, aici, in Germania, sa aruncam hrana buna", a declarat Niebel, scrie Mediafax.

Este pentru prima data cand un ministru german face asemenea declaratii. El urmeaza astfel exemplul deputatului conservator Hartwig Fischer care, pentru a-i convinge pe saraci, s-a fotografiat pentru prima pagina a celui mai citit ziar din Germania gustand o lasagna ce contine carne de cal.

"Este buna! (...) Nu pot sa vad nicio diferenta fata de celelalte lasagna", a declarat el pentru cotidianul cu aproximativ zece milioane de cititori.

Citeste si:

Ministrul german pentru Afaceri Sociale Ursula von der Leyen a etichetat dezbaterea ca "absurda". "Indiferent ca esti bogat sau sarac, fiecare vrea sa stie ce mananca. Iar acest lucru trebuie sa fie impecabil", a spus ea.

Scandalul carnii de cal fraudulos stampilate ca fiind vita a afectat Germania in urma cu aproximativ zece zile, lucru care a determinat Guvernul german sa anunte masuri pentru consolidarea controalelor si posibilitatii de santionare a actorilor din industria agroalimentara.

Sursa foto: Wikipedia.org