Cei mai bogati 100 de oameni din lume au pierdut saptamana trecuta 21,3 miliarde de dolari din avere, dupa ce indicele Standard & Poor's 500 al bursei de la New York a inregistrat cea mai abrupta scadere din acest an, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.
Miliardarul Carl Icahn, cunoscut pentru implicarea activa in managementul companiilor la care are actiuni, a inregistrat una dintre cele mai mari scaderi. Pe locul 34 in topul bogatilor lumii, Icahn a pierdut 1,3 miliard de dolari din avere in saptamana care s-a incheiat, dupa ce actiunile holdingului sau, Icahn Enterprises, au scazut cu 15,6%.

Averea lui Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, a scazut cu aproape 700 milioane de dolari saptamana trecuta, in urma unui declin de 2,2% al actiunilor gigantului America Movil. Slim, 73 de ani, are o avere estimata la 73,4 miliarde de dolari, scrie Mediafax.

Cofondatorul Microsoft Bill Gates, pe locul secund cu 66 miliarde de dolari, a piedut 260 milioane de dolari in ultima saptamana.

Amancio Ortega, fondatorul Inditex, a pierdut saptamana trecuta 1,3 miliarde de dolari, averea sa fiind evaluata la 56,1 miliarde de dolari, a treia din lume. Inditex este cel mai mare retailer de imbracaminte la nivel mondial, ca mai cunoscuta marca a grupului fiind Zara.
Pe locul al patrulea, Warren Buffett, 82 de ani, are o avere estimata la 54,2 miliarde de dolari.

Buffett este implicat intr-o situatie controversata care s-a dezvoltat in ultimele zile in jurul preluarii producatorului de ketchup H.J. Heinz. O instanta federala din SUA a inghetat un cont din Elvetia despre care Securities and Exchange Commission, comisia de valori mobiliare din Statele Unite, sustine ca ar fi fost utilizat pentru a derula tarnzactii suspecte cu actiuni Heinz la scurt timp inainte de anuntarea preluarii Heinz de catre holdingul lui Warren Buffett, Berkshire Hathaway, si fondul 3G Capital al miliardarului Paulo Lemann, intr-o tranzactie de 28 miliarde de dolari.

Lemann insusi, cel mai bogat brazilian, are o avere de 19,9 miliarde de doalri, in scadere cu 20 milioane de dolari in ultima saptamana.

In pofida unei cresteri de 0,9% in sedinta de vineri, datorata rezultatelor financiare peste estimari anuntate de Hewlett-Packard (HP) si datelor peste asteptari privind increderea in economia Germaniei prezentate de institutul Ifo, indicele S&P 500 a scazut cu 0,3% in ultimele 5 zile, prima saptamana negativa din acest an, din cauza temerilor privind posibilitatea ca Rezerva Federala a Statelor Unite sa reduca programul de stimulare a economiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri