Din ce in ce mai multe persoane de succes se implica in evolutia omenirii prin donatii de miliarde de dolari, prin care acestia isi propun sa gaseasca tratamente pentru diferite boli si prevenirea acestora.

Mark Zuckerberg

Saptamana aceasta, pe 21 septrembrie, Mark Zuckerberg si familia sa au promis sa doneze trei miliarde de dolari, in urmatorii zece ani pentru vindecarea si prevenirea bolilor, asigurandu-i, in acest fel, un viitor mai sigur fiicei lor.Proiectul acesta se bucura si de sustinerea lui Bill Gates.

”Ii multumesc lui Bill Gates pentru faptul ca a fost alaturi de noi in momentul in care am facut anuntul despre lansarea Chan Zuckerberg Initiative! Activitatea depusa de Bill si Melinda Gates in eradicarea unor boli precum poliomielita si malaria reprezinta un motiv puternic pentru a ne simti optimisti in privinta faptului ca vom putea sa eradicam toate bolile in timpul vietii copiilor nostri”, a scris Mark Zuckerberg.

Bill Gates

Citeste si:

Fondatorul Microsoft, a donat peste 28 miliarde de dolari din avere catre fundatia pe care o detine alaturi de sotia sa, Fundatia Bill and Melinda Gates. Conform The Richest, Bill Gates si sotia sa doresc sa doneze in total 95% din averea lor.

In luna august, averea neta a lui Bill Gates, cel mai bogat om din lume, a atins un nivel record de 90 de miliarde de dolari, relateaza Bloomberg, sustinuta de participatiile detinute de acesta la mai multe companii publice precum Ecolab si Canadian National Railway. Averea sa este cu 13,5 miliarde de dolari mai mare decat cea detinuta de Amancio Ortega, mogulul spaniol al retailului. Averea lui Bill Gates, la nivelul de 90 de miliarde de dolari, reprezinta 0,5% din PIB-ul Statelor Unite.

Warren Buffet

Warren Buffet, al patrulea om ca avere din lume, a donat 11 miliarde de dolari catre fundatia lui Bill Gates si a semnat un angajament comun cu Bill Gates si cu Mark Zuckerberg prin care promit ca vor dona, de-a lungul vietii, peste jumatate din averea lor. El a promis ca isi va dona 99% din averea sa. Acesta are o avere de 66 miliarde de dolari.

Warren Buffet este cunoscut si pentru stilul sau de viata modest. Acesta a trait in aceeasi casa familiala din Omagh, Nebraska pentru mai mult de 50 de ani de cand a cumparat-o pentru mai putin de 40.000$, in 1956.

Sursa foto: file404 / Shutterstock.com