Berlusconi isi proclama nevinovatia in fata instantei, in procesul Mediaset

Silvio Berlusconi si-a sustinut vineri nevinovatia in fata unei Curti de Apel, la Milano (nord), in cadrul procesului Mediaset, in care fostul premier italian este acuzat de frauda fiscala, relateaza AFP.

"Sunt total strain de faptele care imi sunt imputate", a declarat in fata instantei Il Cavaliere, condamnat la 26 octombrie, in prima instanta, la patru ani de inchisoare, o pedeapsa redusa imediat la un an, in baza unei legi de amnistiere, scrie Mediafax.

Silvio Berlusconi este acuzat ca a crescut in mod artificial pretul unor drepturi de difuzare de filme, cumparate de societati de tip paravan care ii apartin, la vanzarea acestora catre imperiul sau audiovizual Mediaset.

Grupul ar fi constituit conturi la negru in strainatate, reducandu-si profitul in Italia, pentru a plati impozite mai mici.

"In perioada 2002-2003, am fost presedinte al Consiliului si nu m-am ocupat niciodata de drepturi de difuzare", s-a aparat Berlusconi.

"In loc sa primesc o medalie de aur din partea statului pentru ca am dat locuri de munca la 56.000 de persoane, am fost condamnat la patru ani de inchisoare', a deplans el.

Verdictul procesului in apel in cazul Mediaset urmeaza sa fie prezentat la 23 martie. Intre timp, trei audieri vor fi consacrate pledoariilor avocatilor si parchetului.

In prima instanta, Berlusconi a fost condamnat, de asemenea, la o interdictie de a ocupa functii publice pe o perioada de cinci ani si la plata sumei de zece milioane de euro cu titlu de avans catre fiscul italian.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri