La scurt timp dupa cadrea comunismului, aertisti din intreaga lume au venit in Berlin si au acoperit ramasitele Zidului cu desene prin care doreau sa expuna perceptia lor asupra ideii de libertate, scrie Mediafax.

Insa ce a mai ramas din Zidul Berlinului se afla amplasat pe o zona de mare interes pentru dezvoltatorii imobiliari care, au si daramat o parte din el.

Zidul Berlinului, a carui constructie a inceput pe 13 august 1961, sub fostul regim din Germania de Est, a fost ridicat pentru a impiedica fuga cetatenilor din Republica Democrata in vest si a divizat Berlinul timp de peste 28 de ani, pana la caderea sa, pe 9 noiembrie 1989.

Citeste si:

Dupa acest moment, in euforia generala si din teama de a vedea din nou accesul restrictionat de acest zid, populatia a cerut demolarea completa a edificiului. Insa dupa 2006, autoritatile locale si cele ale statului federal german au demarat lucrari de conservare a ramasitelor in amintirea victimelor fostului regim.

Peste 600 de oameni au murit incercand sa fuga din fosta Republica Democrata Germana in timpul celor 30 de ani de existenta a Zidului Berlinului.