Marile banci americane ar pierde 462 mld. $ daca SUA intra in recesiune

Marile banci din Statele Unite ar rezista unei noi recesiuni economice precum cea din timpul crizei financiare, dar ar inregistra pierderi de 462 miliarde de dolari, estimeaza Rezerva Federala a SUA (Fed) in cele mai recente teste de stres privind sistemul bancar american.

Din cele 18 banci testate de Fed doar Ally Financial, fosta divizie financiara a General Motors, ar inregistra intr-o noua recesiune puternica pierderi de o asemenea amploare astfel incat sa fie in pericol de faliment. Toate celelalte 17 institutii de credit ar avea suficient capital pentru a rezista, potrivit CNN, noteaza Mediafax.

Printre bancile testate se afla JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo, Morgan Stanley, Goldman Sachs si Citigroup.

Chiar daca nu ar risca falimentul intr-o noua recesiune grava, capitalul de rangul 1 al Goldman Sachs si Morgan Stanley ar cobori la un nivel putin peste cel considerat acceptabil de Fed, arata analiza bancii centrale.

Citigroup, institutie financiara care s-a confruntat cu probleme de la declansarea crizei financiare, a fost desemnata de Fed cea mai bine pregatita pentru a rezista crizei dintre cele mai mari sase banci americane. Citi este urmata de Wells Fargo si Bank of America.

Pe urmatorele pozitii se plaseaza JPMorgan Chase, considerata in general a fi cea mai puternica banca dintre marile institutii de credit din SUA, Goldman Sachs si Morgan Stanley.

De asemenea, JPMorgan ar avea cele mai mari pierderi dintre toate cele 18 banci analizate, de peste 77 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri