Din cele 18 banci testate de Fed doar Ally Financial, fosta divizie financiara a General Motors, ar inregistra intr-o noua recesiune puternica pierderi de o asemenea amploare astfel incat sa fie in pericol de faliment. Toate celelalte 17 institutii de credit ar avea suficient capital pentru a rezista, potrivit CNN, noteaza Mediafax.

Printre bancile testate se afla JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo, Morgan Stanley, Goldman Sachs si Citigroup.

Chiar daca nu ar risca falimentul intr-o noua recesiune grava, capitalul de rangul 1 al Goldman Sachs si Morgan Stanley ar cobori la un nivel putin peste cel considerat acceptabil de Fed, arata analiza bancii centrale.

Citigroup, institutie financiara care s-a confruntat cu probleme de la declansarea crizei financiare, a fost desemnata de Fed cea mai bine pregatita pentru a rezista crizei dintre cele mai mari sase banci americane. Citi este urmata de Wells Fargo si Bank of America.

Pe urmatorele pozitii se plaseaza JPMorgan Chase, considerata in general a fi cea mai puternica banca dintre marile institutii de credit din SUA, Goldman Sachs si Morgan Stanley.

Citeste si:

De asemenea, JPMorgan ar avea cele mai mari pierderi dintre toate cele 18 banci analizate, de peste 77 miliarde de dolari.