Carne de cal, nedeclarata, in salamul vandut de Tesco in Cehia

Filiala ceha a grupului britanic de distributie Tesco a anuntat miercuri, la Praga, ca a identificat si apoi a retras de la vanzare salam ambalat de catre societatea ceha Masna Studena ce continea carne de cal nedeclarata, relateaza AFP.

"Teste de laborator au confirmat prezenta ADN-ului de carne de cal, la nivelul de aproximativ cinci la suta", a declarat Jiri Marecek, un purtator de cuvant ceh al Tesco, relateaza Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant, grupul a testat cu un rezultat negativ alte cinci produse Masna Studena, vandute de asemenea sub marca Tesco.
Societatea Masna Studena, cu sediul in sud-vestul tarii, a declarat ca aceasta carne declarata ca fiind de vita, utilizata la prepararea salamului, era importata din Italia.

"Este, in mod evident, vina furnizorului extern al carnii, care a indus in eroare Masna Studena", a declarat Karel Hanzelka, un purtator de cuvant al societatii.

Serviciile veterinare cehe au descoperit, deja, carne de cal in chiftele etichetate ca fiind din carne de vita furnizate grupului suedez Ikea, in hamburgheri produsi in Polonia si importati de societatea daneza Nowaco, dar si in lasagna produsa in Luxemburg, importata tot de Nowaco.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri