Papa Francisc a indemnat credinciosii, in mesajul "Urbi et Orbi" transmis de Paste, sa primeasca harul Invierii lui Hristos, sa transforme "ura in iubire, razboaiele in pace" si sa protejeze cu responsabilitate planeta, creatia lui Dumnezeu, scrie Corriere della Sera.
"Iata invitatia pe care o adresez tuturor: sa primim harul Invierii lui Hristos! Si sa ii cerem lui Hristos cel inviat sa transforme moartea in viata, ura in dragoste, razbunarea in iertare, razboaiele in pace", a declarat Papa Francisc in mesajul "Urbi et Orbi" (adresat Romei si lumii) rostit in 65 de limbi, inclusiv in romana, in fata a 250.000 de credinciosi adunati la Vatican pentru Sfanta Liturghie pascala, informeaza Mediafax.

"Dragi credinciosi, frati si surori din intreaga lume, va urez Paste fericit! Hristos a inviat!", a continuat Suveranul Pontif.

"Pastele reprezinta exodul, trecerea omului din robia pacatului, de la rau, la libertatea dragostei, la bine. Oamenii trebuie sa treaca si acum prin acest exod, trebuie sa traverseze acest desert! Este vorba in special despre desertul care este in interiorul oamenilor atunci cand lipseste iubirea de Dumnezeu si de aproapele, cand lipseste constiinta faptului ca suntem administratorii a ceea ce Dumnezeu a creat", a explicat Papa Francisc.

Seful Bisericii Catolice a lansat un apel la pace in Orientul Mijlociu, intre israelieni si palestinieni, in Irak si Siria.

"In contextul conflictelor sangeroase din Africa, ma rog pentru instaurarea pacii in Mali, Nigeria, Republica Democrata Congo si Republica Centrafricana", a continuat Papa.

"Ma rog pentru pacea in intreaga lume, o lume divizata in continuare de avaritia celor care cauta castiguri facile, o lume ranita de egoismul care ameninta viata umana si familia, de egoismul care se manifesta in traficul de persoane si in reducerea oamenilor la sclavie. O lume afectata de violentele provocate de grupuri care fac trafic de droguri si de exploatarea irationala a resurselor naturale. Oamenii au responsabilitatea protejarii creatiei lui Dumnezeu. Pace Pamantului pe care traim! Hristos cel inviat sa alineze suferintele victimelor calamitatilor naturale si sa ne faca responsabili de creatia Lui", a incheiat Papa Francisc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri