"Nu am fi surprinsi daca regimul nord-coreean ar lansa o racheta", a spus Jay Carney. "Reiteram apelul adresat Coreei de Nord de a pune capat provocarilor", a adaugat el, potrivit Mediafax.

Coreea de Nord a transferat doua rachete cu raza medie de actiune pe coasta de est, a anuntat ministrul sud-coreean de Externe, Kim Kwan-jin. Acesta a subliniat ca racheta nu pare sa vizeze teritoriul continental al Statelor Unite, explicand ca nu se cunosc intentiile regimului de la Phenian. "Rachetele nu par sa fie indreptate spre teritoriul continental al Statelor Unite", a declarat Kim Kwan-jin in Parlament. "Rachetele, care au raze de actiune considerabile, ar putea fi testate in cadrul unui exercitiu", a spus ministrul sud-coreean.

Analistii cred ca racheta la care face referire oficialul guvernamental este una de tip Musudan, cu raza de aproximativ 4.000 de kilometri. O astfel de racheta poate ajunge pe Insula Guam (situata in Oceanul Pacific si apartinand SUA), dar nu si pe teritoriul continental al Statelor Unite.

Coreea de Nord a anuntat saptamana trecuta ca este "in stare de razboi", amenintand ca ar putea lansa atacuri nucleare preventive impotriva Coreei de Sud si Statelor Unite.