O ambulanta privata a venit putin dupa miezul noptii si a luat sicriul, transportat catre o destinatie ce nu a fost comunicata.

Baroana Thatcher locuia la Ritz, in urma spitalizarii sale, la sfarsitul lui decembrie, cand a fost supusa unei operatii la nivelul vezicii. Ea a decedat luni dimineata in acest hotel, in urma unui accident vascular cerebral, la varsta de 87 de ani.

Funeraliile "Doamnei de Fier" urmeaza sa aiba loc saptamana viitoare, la o data care nu a fost comunicata inca.

Fostul premier, a carei politica si mostenire continua sa suscite o controversa puternica, va primi onoruri militare, la Catedrala Saint Paul, la Londra, in cadrul unor "funeralii ceremonioase", potrivit terminologiei oficiale, ca cele organizate pentru printesa Diana si regina-mama Elizabeth.

Insa baroana Thatcher nu va primi funeralii nationale, organizate pentru monarhi si, conform unui acord al reginei Elizabeth a II-a cu Parlamentul, pentru anumite personalitati foarte importante ale vietii publice, in cele mai multe cazuri fosti premieri.

Mai multi deputati conservatori britanici au apreciat, in mesaje postate pe Twitter, ca "Doamna de Fier" merita un asemenea omagiu.

Insa, potrivit purtatorului acesteia de cuvant, Tim Bell, Margaret Thatcher nu dorea "funeralii nationale, si nici familia". "Ea nu vrea mai ales sa-i fie expus corpul in mod public si nu vrea o parada aeriana, deoarece aprecia ca reprezinta niste bani risipiti", a declarat Bell.